Behandeling

Voor de behandeling plaatsvindt wordt op basis van een anamnese en onderzoek bepaald of de therapie geschikt voor u is. Er is in de praktijk hiervoor ook echografie beschikbaar, zodat het pijngebied duidelijk gelokaliseerd kan worden. Nadat de bron van de pijn en het pijngebied vastgesteld zijn, wordt er een geleidingsgel op het te behandelen pijnlijke gebied aangebracht. Vervolgens geeft het apparaat met behulp van een behandelpistool korte energie-impulsen (schokgolven) af.
De impulsen zorgen ervoor dat de stofwisseling in het pijngebied en de bloedcirculatie verbeteren. Op die manier wordt het herstelmechanisme van uw lichaam gestimuleerd. Met andere woorden: de therapie activeert de eigen genezingskracht van het lichaam. Bij calcificatie (kalkafzetting, zoals bijvoorbeeld bij hielspoor) zullen de schokgolven ervoor zorgen dat de kalkdeeltjes worden afgebroken en worden opgenomen door het lichaam.

De shockwavebehandeling duurt ongeveer 5-10 minuten, dit vindt plaats in een fysiotherapeutische behandeling waarbij we ook de voetfunctie en overige factoren aanpakken die uiteindelijk deze klachten hebben veroorzaakt. Afhankelijk van uw klachten hebben de sessies meestal een behandelinterval van 7 tot 10 dagen. U ervaart meestal na 2 behandelingen al resultaat.

VoetFysio van Beelen
Zonnebloemstraat 16
2223 VC Katwijk

Tel. 071 – 40 77 000
info@voetfysiovanbeelen.nl
www.voetfysiovanbeelen.nl